Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2019 00:01 - Използване на етерично масло от лавандула за защита на мозъка
Автор: waterfall Категория: Хоби   
Прочетен: 1111 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Използване на етерично масло от ЛАВАНДУЛА за защита на МОЗЪКА

Етеричното масло от лавандула отдавна се използва за стрес, главоболие, депресия и тревожност, като всички те попадат под графата на неврологичните състояния.

Точно когато потвърждението за диабетна и метаболитна подкрепа беше разкрито през 2014 г., неврозащитните способности на лавандулата бяха потвърдени отново и отново през 2012 г. - годината на лавандулата! С други думи, науката и историята бавно, но сигурно се срещат на общо основание.


Пълен преглед на литературата проправя път към „Международното списание по психиатрия“ в клиничната практика през 2010 г., потвърждавайки ефективността на лавандуловото масло в обхвата на седем отделни изследвания. Показано е капсула с етерично масло от лавандула под името „Silexan“, която постоянно облекчава симптоми като нарушение на съня, безпокойство и подобрява качеството на живот на тези с подобни проблемни състояния. Нещо повече, никой не съобщава за странични ефекти. Ако някога сте се сблъсквали с фармацевтична употреба на лекарства при тези проблеми, знаете колко невероятно е това твърдение!

„Невро-героите“ на лавандулата не спират със съня. Изследванията потвърждават и други нейни невероятни свойства.

·         Проучване за 2012 г., проведено в Германия, демонстрира възстановителните ползи от вдишаните пари от етерично масло от лавандула. С 60 минути на ден, вдишвани от пациенти с деменция, беше показано, че лавандулата предотвратява индуцирания от скополамин окислителен стрес.

·         Същото проучване показа значително подобрен сън, настроение и здраве при посттравматично стресово разстройство , както и намалена депресия при лица, страдащи от ПТСР.

·         През същата година, „Complementary Therapies in Clinical Practices“ публикуват контролно проучване, което изтъква ползите от лавандулата за жените след раждане. Двадесет и осем жени с висок риск от следродилна депресия намаляват симптомите на тревожност и депресия в рамките на четири седмичен план за лечение с ароматерапия с лавандула .

·         И накрая, през 2012 г. „Moleculesпоеха по друг неврологичен път, когато публикуваха теорията, че лавандулата може да бъде лечение за инсулт. Да, прочетохте го правилно! Според проучването с мишки, „В сравнение с моделната група, лечението с масло от лавандула значително намалява неврологичния дефицит, размера на инфаркта, нивата на [свободните радикали] и атенюираното увреждане на невроните [и антиоксиданти].“ (“In comparison with the model group, treatment with lavender oil significantly decreased neurological deficit scores, infarct size, the levels of [free radical], and attenuated neuronal damage [and antioxidants].” )


Превод от статия на Д-р Ерик Зейлински




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: waterfall
Категория: Хоби
Прочетен: 44625
Постинги: 20
Коментари: 21
Гласове: 61
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930